EXPLORIS - legătura ta cu lumea

Exploris este un canal de televiziune care pune accent pe dezvoltarea interesului telespectatorului pe zone noi de cunoaștere, pe exploatarea unor spații geografice aduse pe micul ecran prin emisiuni dedicate și pe prezentarea unor alternative la tot ceea ce reprezintă ofertă de petrecere a timpului liber.

Tema agenției: găsirea unui nume pentru acest canal TV, dezvoltarea unei identități grafice și crearea unui website. Soluția: am căutat un nume care să exprime dorința de cunoaștere a publicului țintă, setea de a descoperi ceva nou. Ne-am gândit la oamenii din public ca la niște exploratori care caută ceva nou. În urma acestei decizii strategice, brainstormingurile ne-au dus către o listă largă de nume, însă Exploris a întrunit în final cele mai multe criterii și a fost preferat de client.

În ceea ce privește identitatea grafică, și aici au existat mai multe direcții creative. Am căutat execuții simple și clare, ținând cont de faptul că un logo de televiziune trebuie să aibă vizibilitate și la dimensiuni mici, pe fundaluri de multiple culori. Varianta câștigătoare s-a dovedit a fi cea cu simbolul stelei călăuzitoare, cea care i-a ghidat întotdeauna pe exploratori să navigheze spre destinație.

Exploris a fost un proiect în care ne-am implicat cu plăcere și sperăm ca numele și identitatea create de noi să reprezinte o fundație solidă pentru un brand de succes.

__________________________________________________________

Servicii: naming, design identitate vizuală, brandbook, website